Ga naar de inhoud

Milan en Juventus blijven samen op kop

 zo 8 januari 2012 17:04
In de Serie A hebben Milan en Juventus geen steek laten vallen. Beide teams wonnen hun eerste match van 2012 en blijven zo samen aan de leiding. Udinese volgt op twee punten van de twee koplopers.

Udinese had op de middag al ruim gewonnen van Cesena en dus hadden Milan en Juventus allebei een zege nodig om met zijn tweeën aan de leiding te blijven.

In de derby bij Atalanta zette Ibrahimovic Milan halfweg de eerste helft op voorsprong. De Zweed zette een strafschop feilloos om. Pas in de slotfase kon Boateng de Milanezen zekerheid schenken.

Juventus had het niet onder de markt met hekkensluiter Lecce. Fabio Quagliarella viel al vroeg uit met een blessure, maar zijn vervanger Matri stond amper op het veld toen hij de enige goal van de wedstrijd maakte.

Het wisselvallige AS Roma hield de drie punten thuis tegen Chievo. Boegbeeld Francesco Totti was nog eens de held van de Romeinen met twee penaltygoals. Voor de Roma-aanvoerder waren het pas zijn eerste goals van het seizoen. Totti verontschuldigde zich met een boodschap op zijn T-shirt: "Sorry voor de vertraging".