• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Daan Soete pakt veldrittitel bij de junioren

  Daan Soete (m) is de Belgische kampioen veldrijden bij de junioren.

  Op het BK veldrijden in Hooglede-Gits heeft Daan Soete de titel veroverd bij de junioren. Bij de tweedejaarsnieuwelingen was de zoon van Wilfried Peeters, ploegleider bij Omega Pharma-Quick Step, oppermachtig.

  De wedstrijd van de junioren werd gedomineerd door het jongerenteam van Telenet-Fidea, dat het volledige podium innam. Het was Daan Soete die de Belgische titel pakte, nadat zijn ploegmakker Wout Van Aert een foutje had gemaakt bij het opdraaien van de laatste rechte lijn.

  Bij de tweedejaarsnieuwelingen ging de Belgische titel zoals verwacht naar Yannick Peeters (foto), de zoon van Wilfried Peeters. De oppermachtige Peeters had bij de finish bijna anderhalve minuut voorsprong op Thomas Joseph.

  "Ik schrok toen ik na de twee trappen achter me keek en niemand in mijn spoor zag. Ik had mijn tegenstanders duidelijk overschat. Het was een makkelijke zege, ook al was het een zware wedstrijd. Het is mijn elfde overwinning van het seizoen en dat ga ik toch uitgebreid vieren", lachte Peeters junior.

  Eli Iserbyt veroverde de titel bij de eerstejaarsnieuwelingen. De topfavoriet had na amper één ronde al een voorsprong van 20 seconden op zijn tegenstanders. "Zondag kom ik supporteren voor Sven Nys. Ik hoop dat hij ook een mooi nummer kan opvoeren", vertelde Iserbyt.

  Uitslagen zaterdag:

  Junioren:
  1. Daan Soete
  2. Wout Van Aert
  3. Quinten Hermans

  Eerstejaarsnieuwelingen:

  1. Eli Iserbyt
  2. Nick Verheyen
  3. Jorn Montaigne

  Tweedejaarnieuwelingen:
  1. Yannick Peeters
  2. Thomas Joseph
  3. Kobe Goossens