• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brüls: "Eigenlijk was ik liever in België gebleven"

  AA Gent is op stage in Spanje. Christian Brüls, een van de revelaties van de heenronde, laadt zijn batterijen weer op, al is het volgens hem te warm. "Eigenlijk was ik liever in België gebleven", verrast Brüls. Intussen deed Gent Tim Smolders een voorstel.

  AA Gent vertoeft in Oliva, waar het overdag 23 graden is. Maar zon en warm weer is niet voor Christian Brüls weggelegd. "Eigenlijk was ik liever in België gebleven", zegt hij.

  "Ik hou nu eenmaal niet van de zon. Ik kan er niet goed tegen. Mijn gezicht ziet nog altijd rood na ons wedstrijdje van woensdag. Dat is typisch voor mensen met rood haar. Bernd Thijs heeft hetzelfde probleem."

  "Maar goed, in 2012 wil ik me weer helemaal concentreren op voetbal en hier kan dat. Eind vorig jaar was ik vermoeid, ook door de media-aandacht. Het heeft invloed gehad op mijn spel."

  Gent liet ook weten dat het Tim Smolders (31, foto), in juni einde contract, een voorstel heeft gedaan voor een seizoen extra. Maar Smolders aast op een langdurige overeenkomst. "Kijk naar Thijs", zegt de middenvelder. "Die is twee jaar ouder dan ik en bewijst nog elke week zijn waarde."