• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Was ik gebleven, dan was er weinig discussie"

  Thibaut Courtois, die dit seizoen onder de lat staat bij Atletico Madrid, is één van de favorieten om woensdag de Gouden Schoen te winnen, al zegt hij zelf van niet. "Het maakt me in elk geval niet nerveus", zegt de ex-Genkenaar.

  Het is van 1989 en Michel Preud'homme geleden dat een doelman de Gouden Schoen won. Thibaut Courtois kan winnen op basis van de eerste stemronde. "Toch ben ik niet nerveus", vertrouwt hij Het Laatste Nieuws toe.

  "Ten eerste omdat ik niet geloof dat ik de topfavoriet ben en ten tweede, omdat ik altijd kalm blijf. Dat hebben ze bij Chelsea (dat Courtois wegkocht bij Genk en aan Atletico uitleende, red) onlangs nog wetenschappelijk vastgesteld tijdens een stresstest."

  Hoe schat Courtois zijn kansen in? "Als ik was gebleven en blijven presteren, was er weinig discussie volgens mij. Maar nu heb je Suarez, Odjidja, Witsel, Gillet, ..."

  "Als doelman moet je ook een héél jaar sterk presteren. Je moet kampioen worden en je moet bepalend zijn geweest. Anders kijken ze gewoon over je heen. Maar ja, dat is ons lot, zeker?"

  "2011 is gewoon ongelooflijk geweest. Als je me in januari vorig jaar had gezegd dat ik kans zou maken om de Gouden Schoen te winnen, had ik je niet geloofd. Het gaat allemaal heel snel."

  De Gouden Schoen op sporza.be

  Ook wij blikken op eigenzinnige wijze vooruit op de Gouden Schoen. Behalve een "Gouden Schoen-stemtest" (zie bovenaan in artikel) ging sporza.be te rade bij onze analisten (Johan Boskamp, Gunther Schepens, Frank Raes, Peter Vandenbempt, Gert Verheyen) en ex-winnaar Wesley Sonck.

  Voor wie stemden zij? Wie is hun favoriet? Waarom kan Courtois winnen en waarom net niet? Wat doet een Gouden Schoen met een speler? Afspraak met de Gouden Schoen-reportages op maandag, dinsdag en woensdag.