• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Kwaliteit om de Tour te winnen met RadioShack"

  RadioShack heeft vrijdag zijn team voor 2012 voorgesteld in Luxemburg. Manager Johan Bruyneel is ambitieus: "We kunnen op veel vlakken bepalend zijn", zegt onze landgenoot. De Tour winnen met Andy Schleck is uiteraard het hoofddoel.

  Het vernieuwde RadioShack heeft met Maxime Monfort, Jan Bakelants en Ben Hermans drie Belgen in zijn rangen. Maar de speerpunten van de ploeg zijn logischerwijs de broers Schleck en Fabian Cancellara.

  "Iedereen weet dat Andy Schleck al drie keer tweede is geworden in de Tour. Maar ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit aanwezig is om de Ronde van Frankrijk dit jaar te winnen. We mogen niet te veel tijd verliezen in de tijdritten en we moeten toeslaan in de bergritten."

  "Maar we mogen van de Tour niet onze enige ambitie maken. Met zo veel goeie renners wordt het voor elke koers een uitdaging om een selectie te maken."

  Andy Schleck: "Niets mooiers dan de Tour"

  Ook op de persvoorstelling van zijn team herhaalde Andy Schleck zijn grote doel voor 2012. "Niets is mooier dan de Tour te winnen", zei de Luxemburger van 26.

  "Ik heb veel vertrouwen in deze ploeg en kan niet wachten om aan de slag te gaan", zegt de jongste van de broers Schleck. "Met Horner en Klöden erbij zijn we sterker dan ooit. Ik ben nog jong en ik beschouw het als een eer om met hen in één ploeg te mogen rijden."

  "Ik weet dat ik al wat vooruitgang heb geboekt, maar ik heb nood aan specifieke training. Mijn ambitie blijft dezelfde: ik wil absoluut de Tour winnen."

  Fränk Schleck: "Offer me op als het nodig is"

  Aan de zijde van Andy Schleck stond ook zijn oudere broer Fränk op het podium bij de voorstelling van RadioShack. De derde van de Tour is blij met de fusie.

  "De fusie is een goeie zaak voor beide ploegen. We hebben al twee trainingskampen achter de rug en we hebben al een goeie band. We hebben nooit problemen gehad met elkaar en dus schieten we ook goed op met elkaar", zegt de 30-jarige.

  De broers Schleck stonden vorig jaar samen op het podium van de Tour. "Ja, als het nodig is, dan offeren we ons op voor elkaar. Als het moet zal Andy dat doen voor mij en doe ik het voor hem."

  Cancellara: "Ik zal meer steun krijgen"

  Fabian Cancellara greep in 2011 naast een zege in een klassieker, mede omdat hij in de finale slecht omringd was. Behalve op de klassiekers mikt Cancellara ook op de tijdrit op de Spelen.

  "Ik ben er zeker van dat ik dit jaar meer steun zal krijgen in de finale van de klassiekers", zegt de Zwitser. "We zijn misschien niet zo sterk als BMC, maar we hebben genoeg renners die ook uit de tweede lijn kunnen scoren."

  "Vorig jaar was ik de grote favoriet en het was toch moeilijk om daar mee om te gaan. Ik heb geleerd uit mijn fouten en ik heb weer wat ervaring meer."