• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Australian Open van Clijsters niet in gevaar"

  Kim Clijsters heeft in het ziekenhuis van Brisbane goed nieuws gekregen. Ze heeft geen scheurtje in haar heup. "Ze heeft een contractuur, maar normaal gezien raakt ze fit voor Melbourne", luidt het bij haar coach.

  Na haar opgave in het toernooi van Brisbane trok Kim Clijsters vandaag naar het ziekenhuis voor een scan van haar geteisterde linkerheup.

  En die scan bracht wel een contractuur, maar geen echt ernstige blessures aan het licht. Dus vermoedt Clijsters dat ze kan spelen op de Australian Open, die op 16 januari beginnen.

  "Ik heb er een goed gevoel bij. Normaal raak ik binnen een kleine week helemaal hersteld", zegt Clijsters. "Opgeven tegen Hantuchova was de juiste keuze om het niet erger te laten worden."

  Kim Clijsters en haar begeleiders vreesden voor een scheurtje in haar  heup, maar zo erg is het dus niet. "De echo was positief, er werd geen scheurtje ontdekt", zeggen haar coach Carl Maes en haar kinesist Sam Verslegers.

  "Er is wel een overbelasting en een contractuur in haar linkerheup. Kim zal hiervoor rust nemen en zich intensief laten behandelen, maar de Australian Open komen in principe niet in gevaar." Woensdag gaat Clijsters voor een check-up opnieuw naar het ziekenhuis.