• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanoppen: "Dit is contractbreuk van Sidibe"

  De zaak-Ibrahima Sidibe blijft Beerschot beroeren. De spits kwam niet opdagen voor de stage in Turkije. "Dit zal ons punten kosten", zegt trainer Jacky Mathijssen.

  Er zou al een tijdje een dispuut zijn tussen Beerschot en Sidibe. Het zou gaan over het verschil tussen bruto en netto loon. Bovendien zou de Senegalees zijn familie in Hongarije missen.

  "Beerschot weet wat er aan de hand is met Sidibe. Het is aan hen om over deze zaak te communiceren", zegt Mogi Bayat, de manager van Sidibe in Gazet van Antwerpen.

  "Het probleem ligt niet bij ons", reageert preses Patrick Vanoppen. "Sidibe moet zijn contract respecteren. Hij is onze beste spits en ik zou hem weer op het veld willen zien, maar ik vrees dat een oplossing moeilijk wordt."

  Mathijssen: "Ik moet een oplossing zoeken"

  Terwijl Beerschot-coach Jacky Mathijssen met zijn spelers traint in Turkije, zit Sidibe gewoon in België. "Dit zal ons punten kosten", vertelt Mathijssen in Gazet van Antwerpen.

  "Sidibe is heel belangrijk voor onze ploeg. Hij is een aanspeelpunt bij uittrappen van onze doelman en bij vrije trappen. Met Ibrahima spelen Losada en MacDonald ook beter."

  "Ik hoop dat hij terugkomt, maar voorlopig moet ik een andere oplossing zoeken. Iemand zal zijn taken moeten overnemen. Dat zal niet makkelijk zijn. Iedereen moet zich aanpassen."

  Een nieuwe spits is geen mogelijkheid, want Beerschot kreeg een transferverbod van de Licentiecommissie.