• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Matige EK-start voor Armée: "Toch een prestatie"

  Nele Armée staat na de eerste dag en twee nummers 20e op het EK allroundschaatsen in Boedapest. Op het openingsnummer, de 500 meter, zette Armée de 21e tijd neer. Op de 3 kilometer ging het vlotter. "Dat ik hier meedoe, is al een prestatie", reageerde ze toch opgetogen.

  De schaatsters hadden veel last van de hevige wind in Boedapest, ook Armée. Ze maakte bij de start van de 500 meter een misslag en vond daarna niet meer het goeie ritme.

  Armée klokte af na 43"56, als 21e van 23 vrouwelijke deelnemers. De Tsjechische Erbarova won het eerste nummer met een tijd van 39"87.

  Op de 3 kilometer maakte Armée, die uit het inline-skaten komt en in de zomer de Europese titel marathon won, haar matige start enigszins goed. Met 4'31"99 reed ze de 16e tijd. Daardoor staat ze na vandaag 20e.

  Armée moet ook zaterdag en zondag aan de bak in de Hongaarse hoofdstad. Zaterdag schaatsen de vrouwen de 1.500 meter, zondag sluiten de besten af op de 5.000 meter.

  "Dat ik hier meedoe, is al een prestatie"

  De 23-jarige Nele Armée, zus van wielrenner Sander, was ondanks een matig openingsnummer zichtbaar tevreden.

  "Ik weet dat de 500 meter niet mijn beste afstand is. De 3 kilometer ligt mij beter. Dat zag je ook aan mijn tijden", zei ze met een opvallend Nederlands accent aan de NOS.

  "Maar ik ben al blij dat ik hier sta, dat is een prestatie op zich. Na een maandenlange blessure in 2007 ben ik er zowel in het skeeleren als het schaatsen drie jaar tussenuit geweest in competitie. Ik had toen geen zin om terug te beginnen."

  Nu heeft Armée een missie: "Op dit EK wil ik een tweede startplaats verdienen voor België, maar natuurlijk denk ik aan de Olympische Spelen van Sotsji. Dat is het ultieme doel."