• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lukaku: "Januari is een belangrijke maand"

  Romelu Lukaku staat voor belangrijke weken bij Chelsea. De Rode Duivel hoopt op meer speeltijd, nu Didier Drogba en Salomon Kalou de Afrika Cup zullen afwerken met Ivoorkust en Nicolas Anelka bij Sjanghai speelt. "Ik wil een basisplaats veroveren in 2012", zegt Lukaku.

  "Januari is een belangrijke maand voor mij. Het zou super zijn als ik het team kan helpen", zegt Lukaku op de site van Chelsea. "Scoren zou goed zijn voor mijn vertrouwen, maar ik wil vooral een stek in het team en mij blijven amuseren."

  De 18-jarige Rode Duivel speelde tot nu toe in zes wedstrijden van Chelsea en daarin kon hij nog niet scoren. Bij de reserves maakte hij wel al vijf goals.

  Lukaku hoopt dat zijn aanpassingsperiode bij Chelsea nu voorbij is. "In mijn eerste maanden moest ik Chelsea en de Engelse manier van voetballen nog leren kennen", zegt de Belgische aanvaller.

  "Ik heb mijn matchen met de reserves geanalyseerd met de technische staf en ik heb veel geleerd. Zo kan ik mijn spel verbeteren. Ik voel me nu heel goed. Het nieuwe jaar is een nieuwe start en ik wil een basisplaats veroveren."

  Zondag speelt Chelsea in de FA Cup. "De finale op Wembley is een hoofddoel voor ons. We spelen op Wembley trouwens ook een oefenmatch met de Rode Duivels."