• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De bond schrijft 2 vacatures uit voor Dury's job

  De voetbalbond zal - zo goed als zeker - twee opvolgers aanstellen voor de job van Francky Dury. Die combineerde de rol van technisch directeur met die van beloftecoach, maar de KBVB wil daarvan afstappen. "Het lijkt me logisch", zegt Georges Leekens.

  Francky Dury is sinds vorige week trainer van Zulte Waregem. Na een halfjaar bij de KBVB trok hij de deur van zijn kantoor in het bondsgebouw dicht. Dury droeg twee petjes, die van beloftecoach en technisch directeur. Die taak wil de bond weer splitsen.

  Bondscoach Georges Leekens bij Sporza: "Wij zijn heel hard bezig met de zoektocht naar een opvolger voor Dury. We hebben een paar oplossingen, want er komen heel veel kandidaturen binnen."

  "De visie is om de twee jobs die Dury uitoefende, te splitsen", zegt Leekens. "Eén technisch directeur en één beloftecoach, dus. En ik denk wel dat we die weg zullen bewandelen. Ik vind verschillende mensen voor die twee jobs ook logischer."

  Over Dury zegt Leekens: "Hij heeft heel goed werk geleverd in die zes maanden. Hij heeft een structuur uitgezet. Het is jammer dat hij vertrokken is, maar Zulte Waregem is de keuze van zijn hart. Dan kun je hem niet tegenhouden."