• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Biglia: "Ik wil spelen tegen Club Brugge"

  Lucas Biglia traint op stage in Belek gewoon mee met de groep. De Anderlecht- middenvelder is na een schouderoperatie sneller fit dan verwacht. "Ik wil graag tot juni blijven", zegt hij.

  Biglia was al een tijdje op de sukkel met zijn schouder. Anderlecht nam geen risico's en liet hem opereren. "De operatie gebeurde door de chirurg van de Argentijnse toptennissers", zegt Biglia.

  "De dokters dachten aan een revalidatie van vier maanden, maar ik genees altijd snel. Na vier weken reed ik elke dag 200 km naar een gespecialiseerde kinesist", zegt Biglia in de kranten.

  "Het doet deugd nu weer de bal te voelen. Ik moet mijn schouder blijven versterken, maar ik voel me nu al veel beter. Mijn dokters vinden het te vroeg, maar ik wil spelen tegen Club."

  Zonder Biglia verliep het spel van Anderlecht soms stroef. "Beter nu een dip dan tijdens de play-offs", vertelt de Argentijn.

  "Ik denk niet echt dat Anderlecht mij gemist heeft. Elk team heeft wel eens een mindere periode. Het heeft ook met de Belgische ploegen te maken. Die willen absoluut punten afsnoepen van Anderlecht en spelen héél verdedigend. In Europa krijgen we meer ruimte. Daar tonen we dat we goed kunnen voetballen."

  "Ik wil de ploeg wel helpen. Daarom heb ik zo hard gewerkt in Argentinië. Mijn hart ligt bij Anderlecht."

  "Er is geen bod voor mij"

  De afgelopen weken dook de naam van Lucas Biglia op in de transfergeruchten. "Ik wil graag tot juni blijven", zegt Biglia.

  "In mijn contract heb ik een afgesproken transfersom en als ik weer voor Argentinië wil spelen, moet ik naar een grotere club. Maar ik ben niet wanhopig."

  "Fiorentina? Als er een bod is, moet mijn manager naar het bestuur stappen. Voorlopig is er geen bod. Een jaar geleden was er concrete interesse van Galatasaray. Sindsdien is het rustig. Ik heb geen manager nodig om mij gek te laten maken door praatjes."

  "Het is wel slim dat de club al naar een vervanger zoekt. Tözser is een goede optie, maar vergeet Kljestan en Praet niet. Dennis kan heel goed worden. Hij is nog jong en traint en speelt toch al met het eerste elftal. Ik geef hem veel raad."