• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Albert: "Zal mijn driekleur niet zomaar afgeven"

  "Het parcours is zeker niet in mijn nadeel", zei Albert na de verkenning van de BK-omloop.

  Niels Albert verdedigt zondag zijn Belgische titel in Hooglede-Gits. De BKCP-renner is hersteld na enkele dagen ziekte en klinkt zelfverzekerd: "Ik denk dat ik een goede kans maak om Nys het leven zuur te maken."

  "Ik zal mijn Belgische trui met pijn in het hart afgeven", blikt Albert vooruit. "Maar ik ben niet van plan om dat zomaar te laten gebeuren."

  De 25-jarige renner van BKCP had deze week nog last van het begin van een longontsteking. "Aan mijn gezondheid zal het niet liggen. Ik ben fysiek helemaal in orde na drie dagen antibiotica. Het leed is geleden. Ik voel me gezond en ben klaar voor het BK."

  Albert moet zijn seizoen redden met een trui. "Maar ik voel geen druk en heb weinig stress. Ik heb er alles voor gedaan en kan mezelf niets verwijten."

  Intussen verkende Albert het parcours in Hooglede-Gits en hij was blij met wat hij zag. "Dit is een mooi en zwaar parcours met heel wat loopstroken. Het zal een lastige en eerlijke wedstrijd worden."

  "Het parcours is zeker niet in mijn nadeel. Het leent zich tot alleen rijden. Door de lastigheidsgraad kan de beste het verschil maken. Ik vermoed dat snel duidelijk zal zijn wie goed is."

  "Sven Nys is de grote favoriet na zijn de demonstratie in Baal. Maar ik het zal een open strijd worden en ik denk dat ik een goeie kans maak om Nys het leven zuur te maken", zegt Albert.