• home
 • video
 • pas verschenen

  -15 graden en sneeuw houden de Dakar tegen

  Koen Wauters en zijn ploeg blijven, net als alle Dakar-deelnemers, binnen.

  Het zit de Dakar niet mee dit jaar. Na de dodelijke ongelukken in de eerste dagen is een rit geannuleerd wegens de vrieskou in de Andes. Deelnemer Koen Wauters heeft begrip voor de beslissing. "Het is niet veilig genoeg."

  Op de grens tussen Argentinië en Chili, in het Andes-gebergte, is het bitter koud. Bovendien sneeuwt het op de pas die de rijders naar Chili moet brengen. De Chileense overheid wilde geen risico's nemen en besliste om de grens te sluiten.  De rit van vrijdag werd geschrapt.

  Koen Wauters (deelnemer): "'s Nachts vriest het tot -15 graden daar boven. Op die manier is het onmogelijk om te rijden. Veel voertuigen zijn niet uitgerust om die koude te bestrijden. het is gewoon te gevaarlijk."

  "Dit is een extra rustdag voor iedereen, maar ik zat daar eerlijk gezegd niet op te wachten. Nu rijden we in konvooi richting Chili."