• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Kasteren: "Seizoen is beter dan verwacht"

  Hans Van Kasteren kondigde vorig jaar aan dat hij het wat rustiger zou doen. De crossmicrobe laat de manager van Telenet-Fidea echter niet los. "En ik ben tevreden", zegt hij.

  "We wonnen met Bart Wellens in Essen nog maar één grote cross, maar dat is beter dan verwacht. We staan af en toe op het podium en dat is voldoende voor mijn sponsors", vertelt Van Kasteren in Het Nieuwsblad.

  "Wij investeren ons geld nu in de jeugd. Ik wil goudhaantjes kweken. Zoals Tom Meeusen. Hij wordt sterker en hij is onze garantie op succes in de toekomst. Vorig jaar won hij, maar dat was te gek voor woorden. Nu ontbreekt dat geluk, maar over enkele jaren staan we met Tom elke week op het podium."

  Van Kasteren zag Zdenek Stybar en Kevin Pauwels naar andere teams trekken. Pauwels ontbolsterde helemaal bij Sunweb-Revor. "Ik liet hem gaan omdat Stybar eerst wou blijven, maar die brak zijn woord."

  "Het is jammer dat Kevin weg is, maar ik gun hem zijn succes. Hij heeft wel wat geluk gehad met de omstandigheden. Daarom wint hij zo veel."

  "Pauwels weet ook wat wij voor hem gedaan hebben. Ook al zegt zijn team iets anders. Bij ons kon hij in de schaduw rijpen. Kevin was nog niet klaar voor een rol als kopman. Publicitair is hij ook veel minder waard dan Wellens of Stybar."