• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Romaric zal niet spelen op de Afrika Cup

  Romaric in actie bij Espanyol.

  Ivoorkust heeft zijn preselectie voor de Afrika Cup bekendgemaakt. Lokeren-doelman Barry Boubacar Copa is er zoals gewoonlijk bij. Opvallende afwezige is die andere ex-Beveren-speler: middenvelder Romaric, door Sevilla uitgeleend aan Espanyol.

  De Ivoriaanse bondscoach François Zahoui nam 8 voormalige Beveren-spelers op in zijn selectie. Lokeren-doelman Copa is daarvan de enige die nog in België actief is.

  Naast Copa, Eboué, Boka, Lolo, de broers Touré, Marco Né en Gervinho staan ook Didier Zokora (ex-Genk) en Cheik Tioté (ex-Anderlecht) op de voorlopige lijst. Romaric, normaal een vaste waarde in de groep, is er dit keer niet bij.

  In de marge van het nieuws is trouwens een dispuut ontstaan over de broers Touré. Manchester City had gehoopt zijn duo later te laten afreizen naar Gabon en Equatoriaal Guinea, maar Ivoorkust weigerde die wens in te willigen.

  City wil de broers zondag nog opstellen in het belangrijke FA Cup-duel tegen stadsrivaal Manchester United.

  "Alle clubs kennen de regels van de FIFA", zegt bondscoach Zahoui. "Ik verwacht Kolo en Yaya net als de andere internationals zaterdag in Parijs voor het trainingskamp."