• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rode Duivels voetballen in juni op Wembley

  De Rode Duivels hebben zich niet kunnen plaatsen voor het EK, maar ze kunnen wel uitkijken naar een prestigieus duel. België speelt namelijk op 2 juni tegen Engeland op Wembley. "Als je als België tegen Engeland kunt spelen, dan moet je dat doen", reageert bondscoach Leekens.

  De wedstrijd tegen de Belgen geldt voor Engeland als de laatste oefenwedstrijd voor het EK. Het is pas de derde keer dat België een interland op Wembley zal spelen, de laatste keer was in 1964. Toen werd het 2-2, met goals van Cornelis en Van Himst.

  Engels bondscoach Fabio Capello is blij met België als tegenstander. "Sinds de EK-loting zoek ik de juiste tegenstander voor de laatste oefenmatchen. Ik ben heel tevreden met de matchen tegen Noorwegen en België."

  In de iets nabijere toekomst reizen de Rode Duivels naar Heraklion op Kreta. Daar nemen ze het op 29 februari; ook in een oefeninterland, op tegen Griekenland.

  Leekens: "Deze interland is een morele verplichting"

  Georges Leekens is natuurlijk tevreden met een oefenwedstrijd tegen Engeland. "Ik denk dat zo'n wedstrijd ook voor de spelers een extra motivatie is op het einde van het seizoen", zegt Leekens.

  "Als je als België tegen Engeland kunt spelen, dan moet je dat doen. Dat is een morele verplichting. Ik heb zelf nog op het oude Wembley gespeeld en ook het nieuwe Wembley is indrukwekkend. Voor de spelers is dat een droom."

  "Capello drong aan op Wembley, want zij willen net voor het EK nog wat vertrouwen tanken voor eigen publiek. Hij zal denken dat er nog lacunes zijn bij ons."

  Voor de Rode Duivels past de match in Engeland in de voorbereiding op de WK-kwalificatiecampagne. Daarin spelen de Belgen onder andere tegen Schotland en Wales.

  "Schotland en Wales zijn misschien niet van hetzelfde kaliber als Engeland maar het is wel een beetje dezelfde stijl", zegt bondscoach Leekens aan Sporza. "De match is dus leerrijk en interessant."

  België oefent op 29 februari nog in en tegen Griekenland. "En we onderhandelen nog met enkele landen voor eind mei in België. Met het oog op de WK-campagne zal dat een land zijn met een Engelse stijl of een Balkan-stijl."