• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pauwels: "BK-parcours is in mijn nadeel"

  Kevin Pauwels

  Kevin Pauwels heeft vandaag het parcours voor het Belgisch Kampioenschap verkend. "Wat ik heb gezien, had ik vooraf al een beetje gevreesd. We zullen wellicht veel moeten lopen", zegt de Sunweb-Revor-renner. Ploegmaat Klaas Vantornout rijdt zondag met een thuisvoordeel.

  "Een droge omloop was voor mij beter geweest, maar dit is geen mentale tik", schat seizoensrevelatie Kevin Pauwels zijn kansen in.

  "In de twee voorbije crossen in de modder, Loenhout en Baal, was ik ook goed. Het parcours is in mijn nadeel en ik denk ook dat Nys de topfavoriet is."

  "Het zou mooi zijn om in het seizoen van mijn doorbraak kampioen te worden, maar het is geen must. Mijn seizoen is al geslaagd. Ik zie wel wat het wordt."

  Klaas Vantornout, ploegmaat van Kevin Pauwels, is zondag een outsider op het BK. "Voor Kevin is het jammer dat het parcours zo zwaar is, maar voor mij is dit beter dan een droge omloop."

  Vantornout is helemaal hersteld van zijn knieblessure. "Ik heb de afgelopen tijd geen veldrit gewonnen, dus het is niet aan mij om te zeggen dat ik kampioen ga worden. Maar als ik de uitspraken mag geloven is iedereen wel bang voor mij."

  "Mijn troef is mijn thuisvoordeel. Ik woon hier amper 6 kilometer vandaan en dit BK zit al een jaar in mijn hoofd. Ik weet elke put op het parcours liggen."