• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mogen vrouwen en kinderen toch naar Ajax-AZ?

  Ajax heeft een opvallend verzoek ingediend bij de Nederlandse voetbalbond. De club wil vrouwen en kinderen toelaten in de bekermatch tegen AZ. Normaal moet die wedstrijd na het incident met een toeschouwer zonder fans herspeeld worden.

  "De bond staat niet afwijzend tegenover het idee, maar we hebben Ajax om een plan van aanpak gevraagd", zegt de KNVB.

  Fenerbahçe kan bij dat plan een voorbeeld zijn voor Ajax. Na rellen op het veld mocht de Turkse topclub enkele maanden geleden alleen vrouwen en kinderen toelaten als straf.

  De eerdere ontmoeting tussen Ajax en AZ op 21 december werd gestaakt, nadat een Ajax-fan AZ-doelman Esteban had aangevallen. De Nederlandse voetbalbond besloot om de achtste finale in de beker te laten herspelen.