• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jacobs in Turkije: "Vooral tactisch bijschaven"

  Anderlecht vertoeft een weekje in Belek, in Turkije. Coach Ariël Jacobs wil een paar tactische zaken op punt stellen en ziet Lucas Biglia en Guillermo Molins graag terugkomen. "Met die twee erbij zijn we weer sterker." Ook twee Congolezen reisden mee.

  Na jaren La Manga (Spa) koos Anderlecht dit keer voor een andere bestemming, al zat Ariël Jacobs er wel mee verveeld. "In La Manga zaten we goed. Maar plots was er de mogelijkheid om naar Marokko te gaan, tot dat een flop werd. Toen bood Turkije zich aan, vandaar".

  "Het is jammer dat we telkens een dag verliezen met heen- en weervliegen", zegt Jacobs in Le Soir en Het Laatste Nieuws. "Ik wil deze week gebruiken om bij te schaven op tactisch vlak, vooral wat keuzes betreft bij balverlies en balbezit."

  Lucas Biglia (schouder) en Guillermo Molins (Zweedse middenvelder die lang out was) zijn weer bijna fit. "Maar Biglia zal ik nog niet opstellen tegen Club Brugge op 15 januari. Het is nog te vroeg. Molins daarentegen doet alles mee. We zullen op stage zien waar hij staat. Met die twee erbij zijn we weer sterker", vindt Jacobs.

  Ook de Congolezen Patou Kabangu en Mbenza (TP Mazembe) zijn van de partij in Turkije (foto). Jacobs: "Ze krijgen een proefperiode van zes maanden bij ons." Kabangu is een spits die furore maakte in eigen land. Mbenza is een verdedigende middenvelder.