• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Beerschot is op zoek naar Ibrahima Sidibe

  Sidibe (l), hier met Losada. Niemand weet waar hij is.

  Op het Kiel weet niemand waar Ibrahima Sidibe is. Beerschot vertrok zonder hem op stage. "Hij kan maar beter een deftige uitleg hebben", luidt het. Preses Patrick Vanoppen heeft intussen een originele manier gevonden om geld op te halen.

  Sidibe is al enkele dagen spoorloos. Zo ontbrak de Senegalees ook op de nieuwjaarsreceptie van Beerschot. "Wij weten ook niet waar hij uithangt", zegt Beerschot-trainer Jacky Mathijssen.

  "Het is niet zo dat Sidibe de toestemming kreeg om later af te reizen. Iedereen was verplicht om zich te melden, maar Sidibe was er niet. Het is duidelijk dat we een probleem hebben."

  Voorzitter Vanoppen: "We hoorden nog niets van hem, maar ik wil zijn kant van het verhaal horen. Hopelijk heeft Sidibe een goeie reden, want wij zijn met verstomming geslagen."

  Beerschot wil obligatielening uitschrijven

  Beerschot kwam vorig seizoen vijf miljoen euro te kort en is nog op zoek naar centen. Patrick Vanoppen wil op een originele manier geld ophalen, zo zegt hij in Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen.

  "Door een obligatielening uit te schrijven", zegt hij. "Wie geld leent aan Beerschot, krijgt het geld later terug, met interest. We onderzoeken het nog, maar wat mij betreft, kan het snel gaan. Als Leterme dat mag doen, waarom wij dan niet?"