• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Baeyens: "Met dit niveau was zege een schande"

  Asse-Lennik had woensdagavond geen genade met Roeselare. Na de zege in de heenmatch won het ook de terugwedstrijd van de halve finales met 0-3. Roeselare-coach Dominique Baeyens was boos en aangeslagen na de wedstrijd.

  "Het was pijnlijk", zei Baeyens aan Sporza.

  "We verdienden deze afstraffing. Met dit niveau verdienden we de finale helemaal niet. Het zou een schande voor het Belgisch volleybal geweest zijn. Er is gezondigd tegen alle basisprincipes waar we elke dag op trainen. De spelers kunnen de druk niet aan. Ze kampen met negatieve stress en ontlopen hun verantwoordelijkheid. Het is heel zwaar om dat te aanvaarden", vertelt Baeyens.

  Zaterdag speelt Roeselare opnieuw tegen Asse-Lennik. "Dat is gelukkig weer een andere match. Op dit moment zijn alle wedstrijden belangrijk voor ons. Of het nu tegen Borgworm of Maaseik is."

  "Het is moeilijk om het gebrek aan vertrouwen uit de ploeg te krijgen. Ik zie niet meteen een oplossing. Versterkingen? Daarvoor is het een moeilijk moment en deze ploeg moet beter kunnen. We hebben snel een topprestatie nodig."