• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Pauwels kan titel pakken in de modder"

  Komende zondag wordt het wellicht modderploeteren op het BK veldrijden in Hooglede-Gits. Dat is niet echt het favoriete werkterrein van Kevin Pauwels, maar zijn coach Marc Herremans ziet zijn poulain toch voor de zege meespelen.

  "Kevin kan het ook in de modder, dat bewees hij vorige zondag nog met een tweede plaats in Baal. Die bevestiging kwam net op tijd voor het vertrouwen. Hij zal met een vijftal anderen strijden om de Belgische titel.", zegt Herremans.

  "Kevin is nog net zo gedreven als in het seizoensbegin en hij is mentaal en fysiek nog steeds 100 procent in orde. Dat was ook het plan voor het seizoen en dat klopt nog altijd."

  Pauwels (Sunweb-Revoer) leidt in de GvA-stand, de Wereldbeker en is eerste op de UCI-lijst. "Zijn seizoen is dus al geslaagd, dat prent ik hem ook in. Wat er nog bijkomt, is mooi meegenomen", zegt coach Marc Herremans bij Sporza.

  "De truien, zowel de Belgische als de regenboogtrui, zijn wel heel mooi. Als Kevin een topdag heeft, doet hij overal mee voor de overwinning."

  "Nys demonstreerde in Baal, maar op het BK is iedereen gedreven. Het kan best spannend worden. Als er veel moet gelopen worden, zal de meeste tegenstand misschien wel van Bart Wellens komen. Maar ik denk zeker ook aan Meeusen, Albert en Vantornout."