• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Dnjepropetrovsk wilde Mazuch al langer"

  Anderlecht ziet Ondrej Mazuch vertrekken. De 22-jarige Tsjechische verdediger ondertekent een contract van 3,5 jaar in Oekraïne. De kranten spreken over een transfersom van om en bij de drie miljoen euro.

  Ondrej Mazuch vertrok niet mee op stage naar Turkije en nu weten we ook waarom. De centrale verdediger heeft een aanbieding van Djnepropetrovsk, de nummer 4 uit Oekraïne, op zak.

  Eerstdaags legt Mazuch medische testen af, daarna ondertekent hij een lucratief contract voor 3,5 jaar. Afgelopen zomer kocht Dnjepr ook al in in België, want toen haalde het Eric Matoukou weg bij RC Genk.

  Anderlecht nam Mazuch in 2010 over van Fiorentina. Het betaalde toen 1,2 miljoen. In twee seizoenen speelde hij 65 keer en scoorde hij vijf goals. Dit seizoen speelde hij geen minuut wegens een blessure. In de wandelgangen circuleert een transfersom van 3 miljoen euro.

  Anderlecht-coach Ariël Jacobs reageert met een kwinkslag op het vertrek van Mazuch. "Bij Anderlecht doet een trainer de transfers niet", luidt het in Het Laatste Nieuws en Le Soir.

  "Dnjepropretrovsk had Mazuch al lang op het oog. In de zomer kwam die club ook al aankloppen. Kouyaté hebben we intussen omgeschoold tot centrale verdediger, dus hebben we wat wisselmogelijkheden. We hebben een drietal weken om te zien of er nog iets bij moet."