• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vermaelen: "Deze spelersgroep bijeenhouden"

  Thomas Vermaelen is ervan overtuigd dat Arsenal in de komende jaren prijzen kan winnen als het de huidige kern bijeen kan houden. "Als je over een langere periode samen kunt spelen, dan groei je als ploeg en word je steeds beter", zegt de Belg.

  De laatste trofee van Arsenal dateert al van 2005 toen de Londense club de FA Cup won. Volgens Thomas Vermaelen heeft de huidige spelersgroep genoeg kwaliteit om daar iets aan te doen.

  "Als je over een langere periode samen kunt spelen, dan groei je als ploeg en word je steeds beter", zegt Vermaelen. "Dat hebben we de laatste tijd. Het zou nog beter zijn als we die lijn kunnen doortrekken."

  Vermaelen gaf in oktober een duidelijk signaal door zijn contract bij Arsenal te verlengen. "Ik besef dat het niet vanzelfsprekend is om een groep samen te houden en enkele jaren met dezelfde spelers te kunnen voetballen. Ik hoop toch dat we daarin slagen", zegt de Belgische verdediger."