• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  RC Genk wil derdeklasser Hasselt redden

  Derdeklasser Hasselt is in vereffening, maar RC Genk wil de club redden van de ondergang. De voorwaarde is wel dat Hasselt in derde klasse kan blijven. Als de club kan worden gered, zou Genk zijn talenten kunnen laten rijpen in Hasselt.

  "We spraken al met de vorige voorzitter van de club en met de stad Hasselt. Als Hasselt in derde klasse kan blijven, kunnen wij spelers afstaan en kan de club zich handhaven. De precieze samenwerking kan in de toekomst nog worden vastgelegd", zegt Genk-directeur Dirk Degraen (foto) in Het Belang van Limburg.

  Er bestaat wel onduidelijkheid over de vereffeningsvraag. Volgens sommige bronnen kan die nog worden stopgezet, volgens andere bronnen niet. Als de vereffeningsprocedure niet kan worden stopgezet, kan Hasselt enkel blijven bestaan als het stamnummer wordt overgenomen. Dat kan alleen als ook de schulden worden betaald.