• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Deroo: "Er is nog niets verloren voor Roeselare"

  Volleybalclub Roeselare heeft nog niet echt kunnen overtuigen dit seizoen. Het staat pas op de derde plaats in de competitie in de halve finales van de beker staat het vanavond met de rug tegen de muur tegen Asse-Lennik. "Roeselare is aan het groeien als ploeg", zegt Sam Deroo.

  Als Roeselare de finale van de beker wil halen, dan moet het vanavond de wedstrijd winnen én de golden set. "Het zou wel eens een lange avond kunnen worden", beseft Sam Deroo.

  "We halen af en toe een hoog niveau, maar we kunnen het niet vasthouden", weet de 19-jarige Belg waar het schoentje knelt. "Tegen subtoppers lukt het nog, maar tegen de toppers betaal je dat cash."

  "We hebben ook wat last gehad van blessures, maar we zijn wel aan het groeien als ploeg. De laatste maanden hebben we progressie geboelt en als we dat doortrekken blijven we een titelkandidaat."

  "Vorig jaar waren we goed in de reguliere competitie, maar niet in de play-offs en hadden we niets. Nu is het de bedoeling dat we pieken op het juiste moment en nu komen de belangrijke wedstrijden eraan. Er is nog niets verloren."

  "Italiaanse les is nog geen transfer"

  Deroo geldt als een van de grootste talenten van het Belgische volleybal en dus lonkt het buitenland. "Het is niet omdat ik Italiaanse les volg, dat ik volgend seizoen al wil vertrekken", zegt de jonge Belg.

  "Het is aan mij om mijn carrière te plannen en uit te dokteren wanneer het het beste moment is om het te proberen in het buitenland. Uiteindelijk zal het het gevoel zijn dat de doorslag geeft."

  "Daar maak ik me nu nog geen zorgen om. Ik concentreer me op dit seizoen en dat wil ik zo goed mogelijk doen. We gaan voor de titel, de bekerfinale en ook Europees wil Roeselare het goed doen."