• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "Misschien vraagt Genk te veel geld"

  Kevin De Bruyne wil na dit seizoen vertrekken bij Racing Genk. De middenvelder droomt nog altijd van Chelsea, maar vreest dat de vraagprijs geïnteresseerde clubs afschrikt.

  "Misschien vraagt Genk te veel voor mij. De club wil voor mij evenveel vangen als voor Courtois (9 miljoen euro, red). Ik begrijp dat de club zijn prijs stelt, maar het is toch veel geld voor een speler uit de Belgische competitie", zegt Kevin De Bruyne woensdag in de kranten.

  "Nog een jaar bij Genk blijven, is geen optie. Chelsea was vorige zomer concreet. Nu weet je niet wie er interesse zal tonen. Een Europese subtopper zal wel nooit betalen wat Genk vraagt."

  Kevin De Bruyne wil dus nog altijd naar Chelsea, dat met Thibaut Courtois en Romelu Lukaku al twee Belgen telt. Courtois wordt verhuurd aan Atletico en maakt ook daar indruk, maar Lukaku komt in Londen nauwelijks aan spelen toe.

  "Lukaku's situatie schrikt me niet af", zegt De Bruyne. "Hij traint er met de allerbesten. Zelfs als hij niet slaagt, zal hij heel veel progressie hebben gemaakt. En na Chelsea kun je nog overal naartoe."

  "Bij Chelsea ligt het sportieve plan nog altijd klaar voor mij, dat is een voordeel. Uitgeleend worden aan een subtopper is ideaal. Zoals Courtois aan Atletico. Hij maakte de juiste keuze", vindt De Bruyne.