• home
 • video
 • pas verschenen

  "Praten enkel over Gorius vanaf 5 miljoen euro"

  KV Mechelen laadt de batterijen op aan de Spaanse Costa de la Luz. De vraag is of sterspeler Julien Gorius na de stage nog een speler van KV Mechelen is. Genk heeft zijn pijlen gericht op de Fransman en die heeft wel zin in Genk. "Maar Gorius vertrekt niet in januari", zegt KVM.

  "Ik weet dat contracten niet veel meer voorstellen, maar Gorius vertrekt niet in januari", zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans in Gazet van Antwerpen. "Er kan enkel gepraat worden als RC Genk 5 miljoen euro op tafel legt voor Gorius."

  "Er moet niet gelachen worden met dat bedrag. Als Lokeren 4 miljoen euro vraagt voor een verdediger, dan is 5 miljoen euro niet te veel voor een scorende en spelbepalende middenvelder."

  "We hebben Gorius geen nieuw contract gegeven om hem na zes maanden te verkopen. Bovendien zijn wij nog niet veilig en kunnen we in zo'n korte tijd geen vervanger halen. Dus 5 miljoen euro of handen af van Gorius."

  Gorius: "Genk zou een stap vooruit zijn"

  Julien Gorius heeft wel oren naar een transfer naar RC Genk. "Sportief zou het een stap vooruit zijn voor mij", zegt de Fransman. "Genk is kampioen en speelde Champions League, dat betekent toch iets."

  "Als deze transfer niet doorgaat, dan gaat weer een poort naar een Belgische topclub dicht voor mij. Dat zou jammer zijn, maar ik zal niet ontgoocheld zijn als ik bij een prachtige club als KV Mechelen moet blijven."

  "Het doet me zelfs deugd dat KVM me wil houden. Ik verwacht de komende dagen wel wat beweging. Als er een goed bod komt, dan is alles mogelijk in voetbal. Ik wil snel een beslissing nemen."