• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sergej Ivanov stopt: "Tchmil lapte me dit"

  2012 wordt niet het jaar van Sergej Ivanov. Op 36-jarige leeftijd bergt de Rus immers zijn fiets op. "Maar ik wou helemaal niet stoppen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  "Het is Andrei Tchmil die me dit afscheid heeft gelapt. Van hem wordt gezegd dat hij maar twee vrienden heeft: Euro en Dollar. Hij stapte op als ploegleider van Katjoesja en maakte - zonder mij te raadplegen - zijn opvolger wijs dat ik zou stoppen als renner."

  "Ik rekende nog op revanche voor een matig 2011, maar toen ik doorhad dat er voor mij geen plaats meer was bij Katjoesja waren ook elders alle plaatsen bezet. En ik ben ook niet meer van de jongste."

  Ivanov werd in zijn carrière zes keer Russisch kampioen. Hij stak ook twee keer zijn handen in de lucht na een Tour-rit en won de Amstel Gold Race. Hij reed drie jaar voor Katjoesja. Voordien fietste hij onder meer voor Astana, T-Mobile en Fassa Bortolo.