• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Monfort: "Het wordt dringen voor de Tour"

  Na zijn sterk seizoenseinde, bekroond met een zesde plaats in de eindstand van de Vuelta, heeft Maxime Monfort veel zin in 2012. De Belg wil met een van de Schlecks de Tour winnen en wil zelf schitteren in de Vuelta. "Ik wil beter doen dan die zesde plaats van vorig jaar."

  Voor de fusieploeg RadioShack wordt de Ronde van Frankrijk het hoofddoel van 2012. Vorig jaar was Maxime Monfort bij Leopard al de luitenant van de broers Andy en Fränk Schleck.

  "Ik heb al positieve geluiden gehoord over een eventuele selectie voor de Tour", zegt de Belg in La Dernière Heure. "Maar als je onze ploeg bekijkt, dan komen er veel renners in aanmerking voor een selectie. Het wordt dringen."

  "We hebben een ploeg om de Tour te controleren, maar we zullen ook offensief moeten rijden als we de gele trui willen hebben in Parijs."

  Monfort kijkt ook uit naar de start van de Tour in Luik. "Starten in de grootste wedstrijd ter wereld in eigen land wordt iets speciaals. Ik heb ook al de aankomst van de rit in Seraing bekeken en als Gilbert in vorm is..."

  "Ik wil in de Vuelta beter doen dan vorig jaar"

  Als Maxime Monfort de Tour rijdt, dan zal hij net als vorig jaar in dienst moeten rijden van de broers Schleck. De Belg wil zelf weer zijn kans gaan in de Ronde van Spanje.

  "Ik wil in 2012 beter doen dan mijn zesde plaats van vorig jaar. Ik ben er zeker van dat ik daartoe in staat ben. Dat betekent wel dat ik moet passen voor de Olympische Spelen, want ik zal rust nodig hebben na de Tour", zegt Monfort.

  "Mijn zesde plaats in de Vuelta heeft me veel vertrouwen gegeven. Het was de eerste keer dat ik als kopman een grote ronde reed en die ervaringen moeten me helpen in 2012."