• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Riga: "Wil drie of vier versterkingen"

  Na een haperende start heeft Standard zich met een goeie reeks voorlopig op de vijfde plaats geparkeerd. Met nieuw bloed wil coach José Riga voortbouwen. Hij ziet graag drie of vier spelers komen. "En ze moeten meteen inzetbaar zijn."

  "Mijn wens is dubbel", zegt Riga in Sudpresse over de aangebroken transferperiode. "Eén: dat er geen steunpilaar vertrekt, om het gevonden evenwicht niet te verstoren."

  "En twee: voor elke linie versterking halen, om langdurig geblesseerden (onder anderen Van Damme (foto) en Buzaglo, red) op te vangen, maar ook omdat het nodig is."

  "Drie of vier versterkingen, dat lijkt me geen overbodige luxe. In mijn ogen is dat zelfs noodzakelijk."

  Wat ziet Riga concreet graag komen? "Een verdediger, een flankspeler en een aanvaller. En op voorwaarde dat er niemand vertrekt, want op het middenveld en vooraan zitten we krap."

  "Ik geef ook de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit. Ik wil spelers die meteen inzetbaar zijn en waar geen twijfel over bestaat. We mogen ons niet vergissen, we moeten dit slim aanpakken, in overleg met de scoutingscel."

  Riga heeft in ieder geval veel ambitie. "Als je eet, krijg je honger. En mijn honger is enorm. In mijn hoofd wil ik veel, ik leg me geen beperking op. Als het om ambities gaat, dan ken ik geen beperkingen."