• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nadal over zwaarder racket: "Het is een risico"

  Rafael Nadal is van de week aan de slag in Qatar. Naar eigen zeggen is hij nog op zoek naar zijn beste vorm, want hij speelt met een nieuw racket.

  "Mijn nieuw racket is zwaarder dan mijn vorige. Op korte termijn zal mijn spel daar niet mee opschieten, maar wel op lange termijn", zegt Rafael Nadal. "Ik koos voor een zwaarder racket, omdat ik zo meer power in mijn slagen kan steken."

  "Ik heb verschillende rackets laten klaarmaken om uit te proberen. Normaal gezien moet je rekenen op drie à vier weken om een nieuw racket te testen, maar in de praktijk speel ik er nog maar een week mee."

  "Voorlopig heb ik het gevoel dat ik minder controle over mijn forehands heb. Mijn voorbereiding was dus niet helemaal top. Ik neem een risico, maar ik ben zeker dat ik over enkele weken beter zal worden."