• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Grégory Wathelet is winnende paard kwijt

  Het Belgische olympische jumpingteam heeft net voor het nieuwe jaar een opdoffer geïncasseerd. Copin, het paard waarmee Grégory Wathelet vrijdag nog de wereldbekermanche jumping in Mechelen won, is naar een andere ruiter gegaan.

  Wathelet reed in Mechelen op Copin een foutloze barrage en zette de snelste tijd neer. Enkele uren later vertelde eigenaar Fabien Schreiber dat Copin naar de Duitser Marcus Ehning gaat.

  "Tja, als Copin in Mechelen een foutje had gemaakt, was er wellicht nooit zoveel heisa rond ontstaan", zegt Schreiber in Gazet van Antwerpen.

  "Achteraf bekeken was het misschien beter geweest om Copin niet in Mechelen te laten starten. Maar Grégory kreeg een selectie en die wedstrijd wilde ik hem niet ontnemen."

  Schreiber haalt drie redenen aan voor zijn keuze. "Wathelet is een natuurtalent en een topruiter. Maar er zijn andere elementen die hebben meegespeeld."

  "Onze relatie was verzuurd. Daar wil ik geen verdere commentaar op geven, maar als de samenwerking tussen eigenaar en ruiter niet vlot, moet er een einde aan gemaakt worden."

  "Een bijkomend gegeven is dat ik geen enkele steun krijg van de Belgische ruitersportfederatie. Tot slot denk ik dat Copin als dekhengst in Duitsland beter tot zijn recht zal komen dan in België. Die drie elementen hebben de doorslag gegeven."