Chelsea wint, Arsenal laat de zege glippen

ma 2 januari 2012 18:16
Chelsea heeft voor het eerst in vijf wedstrijden gewonnen. Dankzij een laat doelpunt van Frank Lampard pakte het de drie punten bij Wolverhampton met 1-2. Arsenal gaf in de stadsderby bij Fulham de zege uit handen in de slotfase.

Sturridge en Drogba waren out met blessures en dus kreeg Lukaku een plaats in de kern. Torres en Ramires speelden in de spits. Chelsea maakte weinig klaar, tot Ramires net na rust de 0-1 maakte.

Vijf minuten voor tijd rondde Ward een knappe aanval van Wolverhampton af. De match leek op 1-1 te eindigen, tot Lampard anders besliste. Villas-Boas haalde Lukaku van de bank in de extra tijd, maar de ref floot de wedstrijd af voor de Belg kon invallen.

"Dit is een fantastische zege. Iedereen weet dat we een moeilijke tijd hebben. Ik denk dat de overwinning tegen Wolverhampton verdiend was omdat we karakter en doorzettingsvermogen toonden", zei Frank Lampard.

"Het karakter is symbolisch voor onze groep. Ik haat het om naar de stand te kijken. We doen niet mee om de hoogste plaats en dat is eigenlijk het enige wat we willen."

Arsenal verliest bij Dembele en co door twee late goals

Arsenal, dat aan een remonte bezig was in de Premier League, heeft zijn zesde nederlaag van het seizoen geleden. Op het veld van Fulham, met Moussa Dembele en Bryan Ruiz, verloor het in de extra tijd.

Arsenal, zonder de geblesseerde Thomas Vermaelen, kwam na 20 minuten op voorsprong na een kopbalgoal van Koscielny. Arsenal leek zijn schaapjes op het droge te hebben, tot Djourou rood kreeg.

Fulham rook zijn kans en in de slotminuten boog het de achterstand om. Keeper Szczesny ging niet vrijuit op een corner, waarna Sidwell scoorde. In minuut 92 volleyde Zamora (foto) de 2-1 binnen.