• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Appelmans: "Verhaal was rond bij Fed Cup-ploeg"

  Sabine Appelmans heeft bij Sporza nog eens gereageerd op haar afscheid als kapitein van de Belgische Fed Cup-ploeg. "Ik vind het moeilijk om er een uitleg aan te geven", zegt Appelmans. Haar afscheid in oktober veroorzaakte toch wat commotie in de tenniswereld.

  Sabine Appelmans nam eind oktober onverwacht afscheid als kapitein van het Fed Cup-team. "Ik had het gevoel dat het verhaal rond was", vertelt Appelmans nu in Australië aan Sporza.

  "De commotie rond mijn afscheid kwam er vooral, omdat er geen reden is waarom ik stop. Daarom wou ik er ook niet te veel over vertellen."

  "Omdat er weinig uitleg kwam, dachten sommigen dat ik ontslagen was, maar dat was helemaal niet het geval. Misschien had ik meer uitleg moeten geven, maar die had ik eigenlijk niet. Ik vind het nog altijd moeilijk om er een uitleg aan te geven."

  Na de Australian Open spelen de Belgen weer in de Fed Cup. "Natuurlijk zal het vreemd zijn, maar ik zal de wedstrijden zeker gaan bekijken. Ik zal ook in de toekomst de meisjes blijven volgen."

  Appelmans geniet met haar familie van een vakantie in Australië en is nog niet meteen bezig met haar nabije toekomst. Coach worden van een speler of speelster sluit ze niet ui.

  "Het zou kunnen dat ik in de toekomst een individuele speler ga begeleiden. Ik houd die optie open. Ik denk ook nog altijd aan iets buiten tennis, maar ik heb nu eenmaal de kennis over tennis."