Ga naar de inhoud

"Pauwels en Albert kunnen kloof met Nys dichten"

 ma 2 januari 2012 21:22
De veldritfans kijken reikhalzend uit naar zondag. Dan staat het BK veldrijden in Hooglede-Gits op het menu. Sporza belde met Erwin Vervecken. Die won ooit het WK op hetzelfde parcours.

"Het wordt een heel zwaar BK, zelfs al vriest het nog een hele week. Maar er wordt regen verwacht en die zal zijn invloed hebben. Ik voorspel een zware dobber, een echte blubberpartij."

"Je kunt Hooglede-Gits nog het best vergelijken met Baal (waar Nys zondag won, red). In het parcours zit een klein hoogteverschil. Baal is dus een goeie waardemeter", vindt Vervecken.

Wie zondag de cross in Baal zag, weet hoe Sven Nys imponeerde. Is er een andere winnaar mogelijk? "Jazeker", zegt Vervecken. "Ik zet Niels Albert en Kevin Pauwels op dezelfde hoogte."

"Iedereen verwacht Nys uiteraard. Volgens mij reed hij in Baal zijn beste cross van het seizoen, indrukwekkend. Maar ik denk dat Pauwels en Albert dat gaatje tegen zondag kunnen dichten."

"Ik maak dus geen onderscheid tussen de drie", verrast Vervecken. "Nys staat er altijd op een BK, Pauwels heeft de stap naar de top gezet dit seizoen en Albert verdedigt zijn titel."