• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Nys demonstreert in zijn eigen Baal

  Sven Nys heeft in Baal met groot machtsvertoon zijn eigen Grote Prijs gewonnen. Nys reed bijna de hele cross aan de leiding in de zesde manche van de Gazet van Antwerpen-trofee. Kevin Pauwels blijft leider in de GvA-stand.

  Nys had gisteren zijn bedenkingen bij de vele "zieken", die pasten voor de cross in Leuven (zie Lees ook). Hij vreesde dat die zich zouden sparen voor Baal. Maar zijn vrees was ongegrond. Niemand kon mee.

  Stybar dook als eerste de modder in op zijn nieuwe roze Specialized-fiets, maar al snel nam Nys over.

  Vantornout klampte nog even aan, maar toen Nys over de boomstammen sprong begon hij aan zijn triomftocht.

  Ronde na ronde breidde hij zijn bonus uit. Nys' slotronde werd een ereronde. Onder luid applaus won hij een elfde keer in Baal.

  Leider Kevin Pauwels werd tweede en blijft leider in de GvA-Trofee.

  Nys: "Een weekje ontspannen op Mallorca"

  Sven Nys heeft de tegenstand op een hoopje gereden. "Technisch verbluffend meesterschap", spaarde Sporza-commentator Michel Wuyts zijn lof niet.

  "Dit was 1 uur kippenvel", zei Nys zelf.

  "Het is lang geleden dat ik op deze manier kon wegrijden in mijn eigen GP. Ik kwam heel goed uit de kerstperiode. En als het dorp als één blok achter jou staat, tja... Dit is een mooi begin."

  Volgende zondag staat het BK in Hooglede-Gits op het menu. Nys is de topfavoriet. "Maar ik ga nu een week naar Mallorca, om mentaal te batterijen op te laden. Weg van de pers en de drukte. Veel trainen zal ik niet meer doen. Gewoon ontspannen met de familie."

  Wellens: "Mooie dingen laten zien op het BK"

  Bart Wellens reed een sterke cross voor de fans van zijn oude rivaal. Hij bekroonde zijn wedstrijd met een derde plaats. "Ik kijk uit naar het BK van volgende week", zei Wellens aan Sporza.

  "Bij de achtervolgers kon ik comfortabel volgen. Maar plots reed ik lek. Ik heb alles gegeven om aan te klampen. Dat was een fout want ik moest bekomen van die inspanning op dit zware parcous. Gelukkig kon ik nog een plaats winnen door de pech van Vantornout."

  "Het BK? Winnen zal moeilijk zijn. Maar ik wil daar mooie dingen laten zien. Op dat parcours is het podium haalbaar."

  Pauwels: "Dit had ik niet verwacht op dit parcours"

  Met nog twee manches voor de boeg in de GvA-trofee kan Kevin Pauwels, tweede in Baal, de eindzege bijna ruiken.

  "Alles kan alles nog gebeuren", zei Pauwels
  aan Sporza. "Maar ik ben tevreden met mijn tweede plaats. Op zo'n parcours had ik dat niet verwacht."

  "Ik ben definitief uitgeziekt en kijk uit naar het BK. Maar Nys is heel sterk."

  Stybar: "Ik moet trager starten"

  Zdenek Stybar staat tweede in de GvA-trofee. "Maar de eindzege wordt moeilijk", is de Tsjech realistisch.

  "Ik ben te snel gestart. Ik wou mijn trui en mijn nieuwe fiets showen. Maar na twee ronden verloor ik meer en meer terrein en bevond ik me in achtste positie. Toen dacht ik: "Ik moet in het vervolg langzamer starten.""