• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet: "Niet de bedoeling dat ik al speelde"

  Simon Mignolet heeft tegen Manchester City vroeger dan gepland zijn comeback gemaakt. "Ik trainde nog maar 4 à 5 dagen mee", zegt de doelman van Sunderland. "Ik denk dat het goed is gegaan. Ik heb een goeie match gespeeld." Sunderland won verrassend met 1-0.

  Vier weken vroeger dan gepland heeft Simon Mignolet zijn terugkeer gevierd in het doel van Sunderland, dankzij een speciaal neusmasker. Sporza belde met de Rode Duivel na de match tegen Manchester City.

  "De andere doelman (Westwood, red) is ziek. Zaterdag kreeg ik telefoon dat ik mij klaar moest houden", doet Mignolet zijn verhaal. "Maar pas 2 à 3 uur voor de match wist ik dat ik zou spelen."

  "Dat is veel vroeger dan gehoopt, want ik train eigenlijk nog maar 4 à 5 dagen. Het was dus absoluut niet de bedoeling. Maar het is goed afgelopen. Ik heb een goeie match gespeeld, denk ik."

  Mignolet is bescheiden, want met enkele cruciale saves hield hij de nul op het bord. Sunderland pakte uiteindelijk nog de zege. "Dat doet deugd. Ik ben blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen."

  "Na een 10 op 15 onder onze nieuwe coach, Martin O'Neill, kunnen we stilaan weer naar boven kijken. De linkerkolom moet weer een doel worden. We moeten op dit elan voortgaan."

  Dinsdag volgt een nieuwe match, op het veld van Wigan. "Of ik weer onder de lat zal staan, weet ik niet. Dat moet de coach beslissen. Ik moet gewoon naar mezelf kijken en blijven presteren."

  "Een speciale dokter in Londen heeft me overtuigd"

  Mignolet was anderhalve maand out met een neusbreuk. Normaal gezien zou hij pas in februari terugkeren. Maar het liep anders. "Een speciale dokter in Londen overtuigde ons. Hij zei dat de blessure al voldoende genezen was om met dat masker en zonder risico te spelen. Daardoor heb ik vier weken gewonnen."

  "Ik heb nu al een beetje kunnen trainen met dat masker. De eerste tien minuten is dat een beetje raar, maar daarna pas je je aan. Daarna vergeet je het gewoon", vertelt Mignolet.