• home
 • video
 • pas verschenen

  Dakar-rally eist op 1e dag al meteen dode

  Voor motorrijder Jorge Martinez Boero heeft de 33e editie van de Dakar-rally amper 55 kilometer geduurd. De 38-jarige Argentijn overleefde een val niet. Het was van 2009 geleden dat een deelnemer aan de rally, die al enkele jaren in Argentinië plaatsvindt, om het leven kwam.

  De eerste etappe had normaal gezien een opwarmertje moeten worden, maar de rit kreeg uiteindelijk een pikzwart randje door het fatale ongeluk van Jorge Martinez Boero.

  Martinez Boero maakte een zware val van een zandduin en overleed bijna meteen daarna aan een hartaanval. Na vijf minuten was het medisch personeel al ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten.

  Martinez Boero had vorig jaar voor het eerst deelgenomen aan de Dakar. Toen moest hij na een soortgelijke val acht uur wachten op bijstand. Hij is de 29e deelnemer die overlijdt in de Dakar-rally. De totale dodentol, met toeschouwers inbegrepen, staat nu al op 59 personen.