• home
 • video
 • pas verschenen

  Broer van Kenenisa Bekele wint in São Paulo

  Tariku Bekele uit Ethiopië en Priscah Jeptoo uit Kenia hebben de traditionele Sylvestercorrida in São Paulo in Brazilië gewonnen. Aan de stratenloop over 15 kilometer deden 25.000 lopers uit 34 landen mee.

  Tariku Bekele, de broer van olympisch kampioen Kenenisa, hield twee Kenianen achter zich en streek zo ongeveer 14.600 euro op. Hij bleef wel 23 seconden boven het wedstrijdrecord van Paul Tergat uit 1995.

  Ondanks de hevige regen liep Priscah Jeptoo wel een record bij de vrouwen. Jeptoo, winnares van het zilver op de marathon van het WK atletiek in Daegu, verpulverde met 48'48" het oude record van Alice Timbili. Die had 50'19" gelopen in 2010.

  Zoals elk jaar hadden vele van de 25.000 lopers hun best gedaan om zo opvallend mogelijk voor de dag te komen. De ene deed dat met een speciale outfit, anderen liepen de race met een bord of spandoek.