• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanwalleghem en co halen testevent op het WK

  Aagje Vanwalleghem (archief) was blij voor de ploeg, minder blij met haar eigen prestatie.

  Het Belgische meisjesteam heeft zich zaterdag op het WK in Tokio geplaatst voor het olympische testevent. Daarmee hebben Aagje Vanwalleghem, Gaëlle Mys, Julie Croket en co hun doel bereikt. "Missie geslaagd", zo klinkt het bij Vanwalleghem.

  Met een totaal van 208,828 punten na de vier rotaties (balk, grond, sprong en brug) eindigde België 16e in de landencompetitie. De top acht mag naar de Olympische Spelen in Londen, de 9e tot 16e kampen in januari op een testevent in Londen voor vier olympische tickets.

  Vanwalleghem, een van de tenoren binnen de ploeg, was heel tevreden. "Onze missie is geslaagd. Ik heb geweend van blijdschap voor de ploeg. Toch heb ik een dubbel gevoel, want individueel kon het beter. Ik maakte een fout aan de brug, waardoor ik twee punten laat liggen."

  "Het testevent zal er snel aankomen. Over 9 à 10 weken al. We zijn nu 16e en moeten dus nog vier landen voorbij om naar Londen te mogen. Maar dan zullen we net zoals hier de underdog zijn. Het zal dan wel nog beter moeten dan vandaag. Maar dat kan, want we maakten toch wat foutjes."

  Hoofdcoach Yves Kieffer pakte uit met volgende ploeg in Tokio: naast Vanwalleghem, Croket en Mys kwamen ook Antje Van De Velde, Eline Vandersteen en Lisa Verschueren in actie. Floriane Scianguetta en Lin Versonnen waren reserve.