Ga naar de inhoud

Pannecoucke en Cauwenbergh: "Wij zijn vrienden"

 zo 21 augustus 2011 15:05
Laurens Pannecoucke en Olivier Cauwenbergh werden van de week vierde op het WK in de K2 1.000 meter. Ze grepen net naast een medaille, maar konden zich wel plaatsen voor de Olympische Spelen.

"Er zat op het WK in Szeged misschien zelfs meer in", zegt Cauwenbergh aan Sporza. "Maar we zijn heel tevreden. We hebben ons doel meer dan bereikt. We beseffen het nog niet goed."

"We hebben hard gewerkt om dit te bereiken en volgend jaar zullen we nog harder werken om ook op de Spelen in Londen een mooie prestatie neer te zetten", vertelt Pannecoucke.

Pannecoucke en Cauwenbergh werken nog maar een jaar samen, maar verklappen het geheim van hun succes. "Wij zijn echte vrienden."

"Dit is nog maar het eerste seizoen dat we samen in een kajak zitten, maar we kennen elkaar al van bij de jeugdwedstrijden. We maken veel plezier in de kajak", zegt Cauwenbergh.

"Dat is belangrijk. Op het WK stond er veel op het spel, maar toch voelde ik helemaal geen druk. Wij begrijpen elkaar uitstekend. Dat is zeker een voordeel, want ik denk dat er veel duo's zijn die wel problemen hebben."