• home
 • video
 • pas verschenen

  D'Hooghe: "Dat Russische schilderij is niks waard"

  De FIFA raakt maar niet verlost van het corruptie-etiket. Ook Michel D'Hooghe moet het ontgelden, want The Sunday Times beschuldigt hem in verband met de WK-toewijzing voor 2018. D'Hooghe reageert met klem en ontkent het hele verhaal.

  Volgens de Britse krant zou Michel D'Hooghe, die voorzitter van de medische commissie van de FIFA is, een schilderij gekregen hebben van de Russen, in ruil voor zijn stem voor het WK 2018.

  "Daar klopt helemaal niets van", reageert D'Hooghe ferm. "Ik kreeg vorig jaar inderdaad bezoek van de Russische delegatie in Brugge. Toen die vertrok kreeg ik een cadeau, een schilderij."

  "Pas veel later deed ik dat open en tot mijn verbazing zag ik dat het een schilderij was. Maar ik vond het te lelijk en heb dat meteen op zolder gezet."

  "Omdat die journalist van The Sunday Times zei dat het om dure kunst ging, heb ik dat schilderij laten schatten. Die zei me dat het alleen decoratieve waarde had."

  "Ik heb de FIFA meteen op de hoogte gebracht over dat artikel. Ik ben eigenlijk het slachtoffer van mijn eigen integriteit, want ik weiger altijd om op uitnodiging ergens naartoe te gaan."

  "Mogelijk trek ik naar de rechter. In de Engelse pers zijn al genoeg roddels verschenen. Ik kan zelfs zeggen dat ik op België/Nederland gestemd heb en niet op Rusland."