• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eén Britse voetbalploeg op de Olympische Spelen?

  In het Wembleystadion zal het voetbaltoernooi plaatsvinden.

  Het Brits Olympisch Comité (BOC) en de Engelse voetbalbond (FA) willen met één Britse voetbalploeg deelnemen aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Maar Wales, Schotland en Noord-Ierland reageren furieus.

  Groot-Brittannië nam in 1960 voor het laatst deel aan de Olympische Spelen. Het BOC en de FA spreken nu van een "historisch akkoord" voor 2012. "En we willen Wales, Schotland en Noord-Ierland danken voor hun begrip in dit heikele thema", klinkt het bij de FA.

  Wales, Schotland en Noord-Ierland hebben samen gereageerd: "Wij drukken nog eens ons collectieve verzet uit. Wij willen onze eigen identiteit bewaren."