• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cameron Meyer steekt Tour Down Under op zak

  Ben Swift boekte zijn tweede ritzege.

  De 23-jarige Cameron Meyer (Garmin) wordt een grote toekomst voorspeld. Hij bevestigde al het goeds door de Tour Down Under op zijn palmares te schrijven. De slotrit in Adelaide was voor de Brit Ben Swift (Team Sky). Lance Armstrong reed zijn laatste internationale koers.

  Acht seconden, dat was de bonus die Cameron Meyer op Matthew Goss had voor de slotrit in de Tour Down Under. HTC Highroad, de ploeg van spurter Goss, deed er in Adelaide alles aan om Meyer nog te onttronen. Tevergeefs.

  Goss won wel een tussenspurt en naderde tot op twee seconden van Meyer. Maar dichter geraakte hij niet. Ook al omdat hij het wat liet afweten aan de finish.

  Goss moest twee renners laten voorgaan in de massaspurt. Ben Swift (Team Sky) was de snelste. De Brit graaide zijn tweede ritzege mee. Swifts ploegmaat Greg Henderson (NZl) werd tweede.

  Voor Meyer (foto), ook een pistier, is het al de derde overwinning van het seizoen. Eerder veroverde de jonge Australiër al de nationale titel in het tijdrijden en won hij de de vierde etappe down-under.

  Lance Armstrong reed in Adelaide zijn laatste internationale koers. De zevenvoudige Tour-winnaar deed dat anoniem. Hij eindigde in de buik van het peloton. Maar genieten deed hij wel. "De sfeer in Australië is écht fantastisch", zei hij.