• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Armstrong toont zich, maar Ventoso is de snelste

  José Joaquin Rojas (4e) lacht, want zijn ploegmaat Ventoso (vooraan) wint.

  De Spanjaard Francisco Ventoso heeft de op één na laatste rit down-under gewonnen. De winnaar van Parijs-Brussel 2010 won de spurt van een verbrokkeld peloton, voor Michael Matthews en Matthew Goss. Lance Armstrong gaf zijn Australische fans wat terug.

  Francisco Ventoso rijdt voor de Spaanse Movistar-ploeg (de opvolger van Caisse d'Epargne) en bezorgde zijn werkgever een tweede seizoenszege. In Argentinië - waar de Tour de San Luis aan de gang is - won Movistar ook al een etappe.

  In deze vijfde rit van de Tour Down Under zaten wat venijnige klimmetjes en dus vond Lance Armstrong (foto) de tijd rijp om zijn Australische fans wat terug te geven. Hij glipte mee met een vlucht van zeven, met ook Jurgen Van De Walle (O.Pharma-Lotto).

  De snelle mannen hadden het moeilijk achteraan. Zo moesten onder meer Mark Cavendish, Robbie McEwen en André Greipel de rol lossen.

  De vlucht met Armstrong (die zo zijn ploegmaat McEwen wou beschermen) hield het niet vol. Ben Hermans (ook Radioshack) reed attent mee voorin en maakte deel van de voorwacht die na 131 kilometer voor de zege mocht spurten in Willunga.

  Daar verraste Ventoso de "usuals" van deze Tour Down Under. Michael Matthews werd dit keer tweede, Matthew Goss derde, Hermans negende. Leider Cameron Meyer zat ook mee in die voorste groep en behoudt de leiderstrui. Morgen eindigt de Tour Down Under met een veredeld criterium in en rond Adelaide.