• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cameron Meyer grijpt macht in Tour Down Under

  De Gendt (l) ziet Meyer één arm in de lucht steken.

  De Garmin-ploeg heeft het uitstekend gedaan down-under. Met zijn tweeën zaten ze voorin in rit vier. De Australiër Cameron Meyer (23) klaarde de klus. Hij won de etappe, voor onze landgenoot Thomas De Gendt, en neemt de leiderstrui over van Matthew Goss.

  Thomas De Gendt (Vacansoleil) was zonder twijfel één van de gangmakers van rit 4. Na 33 kilometer koos De Gendt, samen met onder meer Garmin-mannen Cameron Meyer en Matthew Wilson én de Nederlander Laurens Ten Dam (Rabobank), het hazenpad.

  De Gendt toonde zich een hele dag heel bedrijvig en keek niet op een inspanning. De spurtersploegen (Omega Pharma-Lotto voor Greipel en HTC Highroad voor Goss) hadden zich misrekend en strandden op een halve minuut van de vluchters.

  Garmin speelde het met zijn tweeën uitstekend uit voorin. Tegen de snelle Meyer was De Gendt, die tweede werd, niet opgewassen. Voor Meyer, die ook leider wordt in de Tour Down Under, is het al de tweede overwinning van het seizoen. Eerder van de maand werd hij Australisch kampioen tijdrijden.