• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cavendish moet door verkeer laveren down-under

  Mark Cavendish druppelde donderdag als voorlaatste binnen in de derde rit van de Tour Down Under. Volgens de Brit kwam dat voor een groot deel omdat hij in de slotfase in het verkeer belandde.

  Cavendish kampte nog met de naweeën van zijn val in de tweede rit. Hij was dan ook achterop gesukkeld. Maar de organisatoren hadden er niets beter op gevonden om het verkeer weer toe te laten op het parcours, net toen Cavendish nog aan zijn laatste ronde bezig was.

  "Ik moest constant stoppen en overal tussendoor rijden. Dat verwacht je niet in een profrace", zei Cavendish.

  Over zijn blessures wilde Cavendish niet veel kwijt. "Ik mag niet klagen. Dit is wielrennen. Soms heb je goeie dagen en soms slechte", zegt de renner van HTC.

  "Door de pijnstillers ben je wel wat zwakjes en rommelt het in je maag. Maar dat is bij iedereen hetzelfde. Ik ben gewoon moe en heb ook wel nog wat pijn", vertelt Cavendish.

  Organisatie: "Dit had niet mogen gebeuren"

  Wedstrijdleider Mike Turtur wil onderzoeken waarom de bezemwagen, die normaal gezien als laatste in de koers rijdt, voor het groepje met Cavendish is geraakt.

  "Zoals ik het begrepen heb, is de auto op 10 kilometer van de finish naar voren geroepen. Dat zou niet mogen, maar helaas gebeurt dat soms. We gaan toch overleggen met de politie."