• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Matthew Goss is rapper dan Greipel en McEwen

  Matthew Goss heeft de smaak te pakken in Australië. Na het criterium van zondag won de Australiër nu ook de eerste rit van de Tour Down Under. In een massaspurt was Goss sneller dan André Greipel en Robbie McEwen.

  De 13e editie van de Tour Down Under ging van start in de regio van Adelaide, in het zuiden van Australië, met een rit over 138 kilometer. Vijf renners (Clarke, Perget, Docker, Minguez en Izaguirre) wilden er wat van maken en kregen om en bij de vier minuten van de sprintersploegen.

  HTC, Team Sky en de Omega Pharma-Lotto-ploeg hadden hun rekening goed gemaakt. Op 10 km van de finish werd de laatste vluchter gegrepen en zat alles weer samen. Een eerste massaspurt in de Tour Down Under kwam eraan.

  Een vlakke eindstrook was het niet in Angaston. Mark Cavendish was voorin niet te bekennen en dus ging Matthew Goss weer voluit zijn kans.

  De thuisrijder, weer uitstekend gegangmaakt door Mark Renshaw, toonde André Greipel (O.Pharma-Lotto) en Robbie McEwen (RadioShack) zijn achterwiel. Goss is meteen ook de eerste leider Down Under. De rittenkoers eindigt zondag.