• home
 • video
 • pas verschenen

  Djokovic blijft jaartje langer keizer van Peking

  Met een dagje vertraging heeft Novak Djokovic zijn ATP-titel in Peking met een jaar verlengd. De Serviër was in de finale te sterk voor de Spanjaard David Ferrer: 6-2, 6-4 in 1 uur en 24 minuten.

  Djokovic (ATP-2) had niet veel last van Ferrer (ATP-11). De Serviër kwam zondag 3-1 voor, waarna de finale uitgesteld werd naar maandag door de hevige regenval.

  De eerste set was weg voor Ferrer (foto), die in set twee het tij probeerde te keren. De Spanjaard brak één keer, maar Djokovic twee keer.

  "China heeft een speciale plaats in mijn hart veroverd", verklaarde de 23-jarige Djokovic, toen hij de gouden China Open-beker kreeg. "Ik begon goed aan de finale, maar verloor toen mijn ritme en begon te veel fouten te maken."

  "Het was eigenlijk van ons allebei geen goede match. Ook Ferrer maakte tal van fouten. Zo kon ik op het einde van de tweede set weer in de match komen."

  Voor Djokovic is het de tweede titel van het jaar, na Dubai. Hij is sinds zaterdag, en zijn ticket voor de finale, ook zeker van de Masters in Londen.